Zwembad coating: Het begint weer warm te worden in ons land. En als het warm is dan moet er ook verkoeling gezocht worden, bijvoorbeeld in het zwembad. Iedereen die een zwembad heeft weet dat je het goed bij moet houden. Dit begint al voordat er überhaupt nog maar water in het bad zit. Want hoe zorg je ervoor dat het water in het bad blijft?

zwembadcoating4

En als er eenmaal water in zit, is het dan ook bestand tegen de chemicaliën zoals chloor. Er zijn een aantal manieren om je zwembad, incl. water, te beschermen tegen deze factoren.

Aanbrengen zwembad coating

Het aanbrengen van een hoogwaardige, vloeistofdichte coating zorgt ervoor dat er in enkele lagen een goede beschermlaag in je bad zit. Het fijne van een zwembad coating is de snelheid van aanbrengen, de dunne laagdikte, bescherming tegen chemicaliën, bestand tegen UV-straling en de vloeistofdichtheid. Ook kan er eenvoudig een antisliplaag aangebracht worden t.b.v. de veiligheid. De zwembad coating wordt aangebracht op betonnen zwembaden.

zwembadcoating5

Type zwembad coating

Er zijn meerdere typen zwembad coating waar uit gekozen kan worden om de binnenkant van de betonnen bak mee te coaten. De bekendste en meest gebruikte zijn de epoxy coating, polyurethaan coating of de polyurea coating. Alle coatingsystemen vereisen een voorbereiding van het beton zodat een zuivere en draagkrachtige ondergrond ontstaat. Het coatingsysteem zelf bestaat vaak uit een primer welke zich als het ware vastzet in het beton en tevens een hechtbrug creëert met de coating. Daarna kan er in 1 of meerdere lagen de coating op aangebracht worden. Hoe meer lagen er op komen te zitten, hoe duurzamer de bescherming zal zijn.