Coatingvloer

U kunt uw vloer optimaal beschermen door er een coating overheen aan te laten brengen, een zogenaamde coatingvloer. Er wordt in dit geval een dunne kunststof toplaag van blanke of gepigmenteerde kunsthars over uw bestaande vloer aangebracht.

Kleurstelling
Er zijn veel kleur mogelijkheden en voldoende keuze.
TOEPASBAARHEID
Deze vloer heeft een brede toepasbaarheid.
Efficiënt
Coating is dunner, daardoor is er een goede kwaliteitsprijs verhouding.
Keuze
Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren.

Voordelen coatingvloeren

Coatings zijn over het algemeen niet dikker dan één millimeter. Door de coating een dunne laag vormt blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar. Coatings zijn meestal ook een stukje goedkoper dan gietvloeren en daardoor prijstechnisch een zeer interessante optie.

De voordelen van een coatingvloer op een rijtje:

  • Zeer slijtvast
  • Vochtwerend en vuilwerend
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Naad- en porieloos
  • De coatingvloer is leverbaar in verschillende kleuren
  • Een coatingvloer is onderhoudsvriendelijk

Tevredenheid

Duurzaamheid

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

Aanbrengen

Deze beschermde laag beschikt over vele voordelen. Het zorgt ervoor dat uw vloer stofvrij is, gemakkelijk te onderhouden is, slijtvast is en olie- en benzinebestendig is. De vloercoating kan nagenoeg op iedere ondergrond aangebracht worden, maar is het meest geschikt voor ondervloeren van cement, beton of anhydriet.

Voordat de vloercoating aangebracht kan worden moet de ondergrond eerst voorbewerkt worden. Er moet allereerst geschuurd, geslepen en / of gestraald worden. De egaliteit van de ondergrond bepaalt namelijk de kwaliteit van uw coatingvloer. Een coatingvloer kan opgeleverd worden in verschillende kleuren. Er is de keuze voor een transparante uitvoering maar ook voor verscheidene kleurcombinaties, zowel in een matte als in een glanzende uitvoering beschikbaar.

Coatingvloeren zijn geschikt voor uiteenlopende bedrijven en branches. U kunt bij een coatingvloer denken aan fabriekshallen, garagebedrijven (automotive industrie), showrooms, kantoren, winkels en balkons en galerijen. Daarnaast heeft u de keuze om de coatingvloer van verschillende belijningen, looppaden en bedrijfslogo’s te voorzien.

Verschil met een gietvloer

Wellicht vraagt u zich nu af wat nou het verschil is tussen een gietvloer en een coatingvloer. Dat verschil zit hem voornamelijk in de dikte en de prijs.

Speciale coatingvloeren

  • Industriële coating vloeren: deze worden toegepast in de industrie.
  • Antislip coatingvloeren: de antislip coating wordt vaak toegepast in magazijnen, garagebedrijven, magazijnen, hellingbanen en ruimtes waar veel menselijk en materieel verkeer plaatsvindt.
  • De watergedragen of waterhoudende coating: deze coating is minder geschikt voor ruimtes waar met chemicaliën en olie wordt gewerkt, omdat deze coating dampdoorlatend is.
  • De antistatische, ofwel ESD coatingvloer. Deze vloerafwerking zorgt voor de veilige afvoer van statische elektriciteit en wordt gebruikt in bijvoorbeeld serverruimtes of operatieruimtes waar gevoelige elektronica of apparaten absoluut niet in aanraking mogen komen met statische elektriciteit.

Wellicht ook interresant

Direct een offerte aanvragen?OFFERTE AANVRAGEN