Impregneren

Impregneren gevel en gevelherstel: Uw gebouw of woning is de eerste impressie die iemand van uw bedrijf of van uzelf krijgt. Een beschadigde of een vervuilde gevel is daarom niet wat u wilt zien. Om deze gevel te herstellen en er weer als nieuw uit te laten zien, kunnen wij voor u deze gevel impregneren. Dit wordt ook wel muurbescherming genoemd.

ONZICHTBAAR

De kleurloze laag die wordt aangebracht is nagenoeg onzichtbaar.

TOEPASBAARHEID

Toepasbaar op vers voegwerk. Dit scheelt natuurlijk veel tijd.

REGENVAST

Na circa 4 uur is de coating opgedroogd en regen/water bestendig.

MILIEUVRIENDELIJK

De coating is gemaakt van ‘groene’ producten, hierdoor is deze milieuvriendelijk.

Hydrofoberen

Impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd) is een vorm van vochtbestrijding, met name gericht op het behandelen van gevels. Door het impregneren van een oppervlak worden de poriën gevuld waarbij het aangezicht van het gebouw of de constructie niet verandert. Door het vullen van de poriën van bijvoorbeeld metselwerk, wordt de opname van vocht en stoffen sterk gereduceerd tot vrijwel nihil. Hierdoor is deze methode zeer doelgericht als behandeling tegen vochtdoorslag in de gevels.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

impregneren1

Impregneren Gevel

Vorstschade wordt op deze manier voorkomen omdat de stenen geen vocht meer opnemen. Het systeem is wel damp open, dit wil zeggen dat het gebouw nog kan “ademen”. Ook als bescherming tegen vervuiling zoals algengroei heeft het impregneren een positieve invloed.

  • Reduceren van vochtopname
  • Reduceren van opname van stoffen
  • Beschermen tegen vervuiling, zoals algengroei

Impregneren kent preventieve en een curatieve toepassingen. Als we preventief impregneren, of hydrofoberen zorgen we ervoor dat de problemen zich in de toekomst niet, of minder snel, voordoen. Als we curatief te werk gaan lossen we alleen het huidige probleem voor u op. Uiteraard kunnen we gebruik maken van beide toepassingen; uw probleem oplossen en ervoor zorgen dat het in de toekomst niet meer voorkomt.

impregneren2

Inspectie – muurbescherming

Het is van groot belang dat de ondergrond schoon, droog en draagkrachtig genoeg is voor de juiste werking van het systeem. Tijdens de inspectie wordt bepaald of het oppervlak eerst gereinigd moet worden in verband met algengroei of andere vervuiling. Ook kan in deze fase beslist worden of het voegwerk hersteld moeten worden, dankzij slecht voegwerk neemt de vochtopname namelijk toe.

Terugdringen vocht en vuil

Het impregneren van een constructie of gebouw kan op diverse manieren geschieden maar het doel blijft hetzelfde, namelijk het terugdringen van de vocht- en vuilopname. Impregneren is op veel ondergronden toe te passen en daardoor op verschillende constructies toepasbaar. Enkele mogelijk behandelbare ondergronden waar u aan kunt denken zijn.

  • Beton
  • Metselwerk
  • Composiet
  • Natuursteen
  • Stucwerk

impregneren3