Tips voor vastgoedonderhoud: Het onderhouden van uw (bedrijfs)pand is belangrijk, niet alleen voor het aanzicht maar ook voor de duurzaamheid van uw pand, of om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Hieronder staan vijf tips voor het onderhouden van uw vastgoed. Gebruik deze tips om uw constructies of panden in uitstekende staat te houden en te behouden.

vloerverwarminginfrezen

1. Wanneer u eerste vertoningen van schade ziet, laat het meteen repareren. Wanneer u er namelijk voor kiest om dit niet te doen, verslechterd de staat van uw pand steeds sneller en wordt het uiteindelijk nog veel duurder om het te laten herstellen of renoveren.

2. Laat reguliere inspecties uitvoeren. Dit is om te voorkomen dat u plotsklaps met onverwachte kosten geconfronteerd wordt. Nauwkeurige inspectie kan vlot verlopen en, daarmee bespaart u veel kosten op de lange termijn.

3. Vochtbestrijding: Zowel van buiten als van binnen kan vocht uw pand aantasten. Zorg er voor dat u hier goed tegen beschermd bent! Bijvoorbeeld het aanleggen van een draingoot, of vochtwering door middel van injectietechnieken.

4. Houd rekening met omstandigheden van de omgeving. Indien u bijvoorbeeld gevestigd bent in een regio vlak aan de zee, dan is het raadzaam om uw pand te laten beschermen tegen natuurlijke invloeden zoals zout water.

5. Laat een professional uw pand conserveren! Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten doen om zo de levensduur van uw constructie significant te verlengen en toekomstige onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Denk bij conserveren aan diverse coatings, zoals epoxy coatings of polyurethaan coatings. Ook het impregneren van constructies kan een positieve bijdrage leveren.

Onze inspecties zijn ‘vastgoed’?

Wilt u na het lezen van deze tips graag actie ondernemen, wilt u eengratis* inspectie mét professioneel advies op maat? Wij van Kornuyt staan graag voor u klaar, met meer dan 35 jaar ervaring kunt u vakwerk verwachten.

*Inspectie is volledig vrijblijvend, tenzij er geen werkzaamheden uit voortvloeien.