Coatingvloer

U kunt uw vloer optimaal beschermen door er een coating overheen aan te laten brengen, een zogenaamde coatingvloer. Er wordt in dit geval een dunne kunststof toplaag van blanke of gepigmenteerde kunsthars over uw bestaande vloer aangebracht.

KLEURSTELLING

Er zijn veel kleur mogelijkheden en voldoende keuze.

TOEPASBAARHEID

Deze vloer heeft een brede toepasbaarheid.

EFFICIËNT

Coating is dunner, daardoor is er een goede kwaliteitsprijs verhouding.

KEUZE

Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren.

Voordelen coatingvloeren

Coatings zijn over het algemeen niet dikker dan één millimeter. Door de coating een dunne laag vormt blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar. Coatings zijn meestal ook een stukje goedkoper dan gietvloeren en daardoor prijstechnisch een zeer interessante optie.

  • Zeer slijtvast
  • Vochtwerend en vuilwerend
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Naad- en porieloos
  • De coatingvloer is leverbaar in verschillende kleuren
  • Een coatingvloer is onderhoudsvriendelijk
83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

vloercoating2

Aanbrengen

Deze beschermde laag beschikt over vele voordelen. Het zorgt ervoor dat uw vloer stofvrij is, gemakkelijk te onderhouden is, slijtvast is en olie- en benzinebestendig is. De vloercoating kan nagenoeg op iedere ondergrond aangebracht worden, maar is het meest geschikt voor ondervloeren van cement, beton of anhydriet.

Voordat de vloercoating aangebracht kan worden moet de ondergrond eerst voorbewerkt worden. Er moet allereerst geschuurd, geslepen en / of gestraald worden. De egaliteit van de ondergrond bepaalt namelijk de kwaliteit van uw coatingvloer. Een coatingvloer kan opgeleverd worden in verschillende kleuren. Er is de keuze voor een transparante uitvoering maar ook voor verscheidene kleurcombinaties, zowel in een matte als in een glanzende uitvoering beschikbaar.

Coatingvloeren zijn geschikt voor uiteenlopende bedrijven en branches. U kunt bij een coatingvloer denken aan fabriekshallen, garagebedrijven (automotive industrie), showrooms, kantoren, winkels en balkons en galerijen. Daarnaast heeft u de keuze om de coatingvloer van verschillende belijningen, looppaden en bedrijfslogo’s te voorzien.

vloercoating1

Verschil met een gietvloer

Wellicht vraagt u zich nu af wat nou het verschil is tussen een gietvloer en een coatingvloer. Dat verschil zit hem voornamelijk in de dikte en de prijs.

Speciale coatingvloeren

Wilt u meer weten over kunststofvloeren? Bezoek dan regelmatig onze Blog. Hier worden regelmatig nieuwe berichten in geplaatst. Bijvoorbeeld dit relevante artikel:

  • Industriële coating vloeren: deze worden toegepast in de industrie. Antislip coatingvloeren: de antislip coating wordt vaak toegepast in magazijnen, garagebedrijven, magazijnen, hellingbanen en ruimtes waar veel menselijk en materieel verkeer plaatsvindt.
  • De watergedragen of waterhoudende coating: deze coating is minder geschikt voor ruimtes waar met chemicaliën en olie wordt gewerkt, omdat deze coating dampdoorlatend is.
  • De antistatische, ofwel ESD coatingvloer. Deze vloerafwerking zorgt voor de veilige afvoer van statische elektriciteit en wordt gebruikt in bijvoorbeeld serverruimtes of operatieruimtes waar gevoelige elektronica of apparaten absoluut niet in aanraking mogen komen met statische elektriciteit.

vloercoating3