Vastgoedonderhoud

Vastgoedonderhoud en vastgoedzorg zijn brede begrippen, met als uiteindelijk doel het verbeteren en behouden voor de toekomst. Vastgoed is een welbekend gegeven in onze leefomgeving. Het heeft een onschatbare waarde omdat het gebruikt wordt om in te wonen en/of om activiteiten in onder te brengen. Daarom is het van belang dat we hier met grote zorg mee omgaan om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Kornuyt kan deze zorg uitdragen op het gebied van behouden, beschermen en onderhouden van het vastgoed (ook monumentenzorg), ofwel vastgoedonderhoud is het alomvattende woord.

Toepassingen vastgoedonderhoud

Door regelmatig vastgoedonderhoud worden verbeteringen aangebracht aan zowel binnen- als buitenzijde van gebouwen. Dit geldt voor alle constructies van metselwerk, beton, natuursteen, hout en staal. Afhankelijk van diverse factoren worden de meest effectieve en moderne technieken van vastgoedonderhoud toegepast.

Hieronder een overzicht van de verschillende toepassingen op het gebied van vastgoed onderhoud:

vastgoedonderhoud

Vastgoedonderhoud is belangrijk

Onderhoud aan een gebouw bestaat uit het wegnemen of herstellen van slijtage en de kans daarop ofwel; het in stand houden van de constructie. In oudere constructies is de combinatie van water, zuurstof en tijd één van de belangrijkste boosdoeners. En in de hedendaagse bouw beïnvloedt een enorme tijdsdruk ook wel eens de kwaliteit van de constructie.

Bij niet of te laat ingrijpen kan er schade ontstaan in de vorm van betonrot, lekkage, vochtdoorslag, afbrokkeling en scheurvorming. We hebben ook interessante blogs geschreven over vastgoedzorg en vastgoed onderhoud. Als u op één van de volgende links klikt kunt u nog meer informatie terugvinden over vastgoedonderhoud en vastgoedzorg:

Meer vragen over betonreparatie en betonrot? Lees nu het informatie-artikel over betonreparaties en betonrot.

vastgoedonderhoud2