Kunststofvloer voor de lange termijn

Geen zorgen meer om de vloer voor de korte en lange termijn. Dat was de wens van de opdrachtgever Huijbregts Groep. Kornuyt heeft in de nieuwe productiehallen polyurethaan cementvloeren en gewapende epoxy vloeren aangebracht.

Polyurethaan cementvloer

Op verreweg het grootste vloeroppervlak is de polyurethaan cementvloer aangebracht: (2500 m2). De eopxy vloer is aangebracht op de resterende 400 m2 in de nieuw gebouwde productiehallen van Huijbregts Groep. Poederstoffen mengen voor de voedingsmiddelenindustrie is de specialisatie van dit bedrijf.

De locatie waar het produceren plaatsvindt van het bedrijf is nu al groot en nog wordt er nieuw bij gebouwd. Op het gebied van vloeren had Huijbregts een heldere wens: Een goed product waar niet meer naar omgekeken hoeft te worden en dat bovendien voldoet aan bepaalde materiaaleisen.

kunststofvloer

Kunststofvloeren

Serge van Kornuyt uit Helmond licht toe: “De vloer moet onder andere bestendig zijn tegen zware mechanische belasting, resistent zijn tegen chemicaliën en makkelijk schoon te maken zijn. Het juiste moment kiezen om de vloer te vernieuwen is moeilijk.

Hier wordt namelijk gewerkt met grote en zware machines. Deze kunnen niet zomaar even worden verplaatst. Een vertraging van een dag heeft meteen financiële gevolgen en daar zit de onderneming natuurlijk niet op te wachten.”

kunststofvloer1

Duurzaam

Kortom, deze opdrachtgever wilde met de vloer in de nieuwe productiehallen geen gedoe; het moest gewoon goed zijn en goed blijven voor de lange termijn toekomst. “

Als we kijken naar het geval van Huijbregts, dan is dat een polyurethaan cementvloer”. “Wat betreft kunststofvloeren is er geen duurzamer alternatief.”

kunststofvloer