Grindvloeren

Bij grindvloeren denkt u waarschijnlijk aan tuinpaadjes of opritten die u buiten tegenkomt. Wij hebben de kennis om van grind ook een zeer mooie binnenvloer te maken. De grindvloeren bestaan uit enorm veel kleine steentjes die door epoxyhars en verharder tot één geheel zijn gedrukt. Deze decoratieve vloer van natuursteen is natuurlijk steengoed!

BREED TOEPASBAAR

Geschikt voor ieder type interieur.

ANTI-SLIP

Hiermee maak je gladde vloeren veilig zonder een nieuwe vloer aan te schaffen.

KLEURSTELLING

Er zijn veel kleur mogelijkheden en voldoende keuze.

NAADLOOS

Geen scheuren of gleuven in de vloer. Hierdoor krijgt u een strakke en vlakke vloer. Dit is een mogelijkheid.

Soorten grindvloeren

Grind is een natuursteen die in rivieren gladgeslepen worden en hebben zodoende geen scherpe randen meer. Het fijne grind kleuren we in en verwerken we met epoxyhars tot een optisch egale en naadloze vloer. Het moderne uiterlijk van deze grindvloer maakt het geschikt om deze vloer overal in uw bedrijf of kantoor te leggen. De verschillende soorten toepassingen en kleurcombinaties zijn geschikt voor zakelijke omgevingen. Wij voorzien u hierbij graag van advies over de mogelijke types en over kleursamenstellingen. Tevens kunnen wij verschillende voorbeelden en monsters laten zien. Grindvloeren heeft verschillende soorten zoals:

 • Naturel grindvloer
 • Naturel kwarts grindvloer
 • Gekleurde grindvloer
 • Gekleurde kwarts grindvloer
83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

grindvloer3

Informatie grindvloer

De grindvloer kan in verschillende ontwerpen en kleuren aangebracht worden, dit zorgt ervoor dat de vloer geschikt is voor ieder type interieur. U kunt hierbij denken aan warme, ingetogen zandtinten voor een warm en klassiek interieur; zachte, romige pasteltinten voor een romantische sfeer; trendy grijs- en antraciettinten voor het moderne transparante interieur; en de glanzende metalliclijn zoals de zilver-, aluminium-, brons-, en goudtinten voor een aparte sprankelende basis.

Omdat de vloer relatief makkelijk vorm te geven is kunt u zelf verschillende voorstellen doen of ontwerpen opstellen. Het is mogelijk verschillende motieven, logo’s of emblemen op de vloer aan te brengen.

Doordat de steentjes samengedrukt worden door een epoxyhars voelt de vloer warm aan. U hoeft niet bang te zijn dat u koude voeten krijgt van een grindvloer. De grindvloer is ook uitstekend geschikt voor grote oppervlaktes. De vloer is namelijk naadloos!

Bij veel mensen bestaat de vrees dat een grindvloer lastig schoon te maken of schoon te houden is, omdat het vuil tussen de steentjes trekt. Dit is echter absoluut niet het geval. De vloeren zijn makkelijk in het onderhoud, ingelopen vuil en modder, geknoeide koffie-, wijn-, of vetvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen.

grindvloer2

Kwarts en rivier grindvloeren

Kornuyt is in staat verschillende soorten grindvloeren te leggen. U heeft de keuze uit de volgende soorten:

 • Naturel grindvloer:

  De naturel grindvloer bestaat uit riviergrind. Dit type grind is door de sterke stroming in de rivier op een natuurlijke manier afgerond. Het grind bestaat uit gave, ongebroken korrels die beige gemêleerd en ongeverfd zijn. Deze grindvloer kan in verschillende natuurtinten geleverd worden. De korrelgrootte kan oplopen tot 8 mm. Deze grindvloer kan ook buiten aangebracht worden.


 • Naturel kwarts grindvloer:

  De kwarts grindvloer is, zoals de naam op doet vermoeden, opgebouwd uit kwarts. Kwarts is een type bergkristal, afkomstig uit het Eiffelgebergte, en is harder en ronder dan riviergrind. Het basismateriaal heeft een egalere kleur. De kwarts grindvloer is leverbaar in één tint en in één korrelgrootte; tussen de 2 en 3 mm.


 • Gekleurde grindvloer:

  Het basismateriaal, het naturel grind, wordt door een epoxyhars ingekleurd in vele kleuren. Elke korrel krijgt tijdens dit proces een dun laagje epoxyhars, hierdoor wordt de kleur van uw vloer uitstekend beschermd.


 • Gekleur dekwarts grindvloer:

  Wederom wordt het basismateriaal, in dit geval kwarts, ingekleurd door een epoxyhars in vele kleuren. De kwarts is egaler van tint dan grind, hierdoor ontstaat een minder gemêleerde eindkleur. Het aangebrachte materiaal zorgt er door de rondere korrels ook nog ’s voor dat de korrels er gladder en compacter uit komen te zien.

 • grindvloer1