Gietvloeren

Wat is de ideale ondergrond voor een gietvloer?

Een gietvloer is bestemd voor elke ondergrond, het is wel van belang dat de ondergrond stevig stabiel en vochtvrij is. Mocht uw vloer niet voldoen aan deze eisen dan kan Kornuyt uw omgeving alsnog geschikt maken voor een gietvloer.

Kan een gietvloer op een bestaande ondergrond worden aangebracht?

Een gietvloer kan op elke ondergrond aangebracht worden. Denk aan tegels, natuursteen, hout, beton etc. Soms heeft een bestaande vloer als ondergrond wel extra voorbereiding nodig voor dat de gietvloer aangebracht kan gaan worden. Door jarenlange ervaring weet Kornuyt precies wat voor voorbereiding er nodig is en kunnen we deze ook uitvoeren

Hoe lang duurt het om een gietvloer aan te brengen?

Een gietvloer aanbrengen kan, afhankelijk van het formaat, binnen een dag gebeurd zijn. Wanneer de vloer weer toegankelijk is hangt af van het type vloer. Sommige producten hebben wat langer nodig om te drogen en uit te harden dan andere. Kornuyt zal u voor aanvang van de werkzaamheden een indicatie geven van de geschatte werktijd en de duur van het droogproces

Welke keuze aan kleuren zijn er met gietvloeren?

 • Een RAL kleuren / ReichsAusschuss für Lieferbedingungen
 • NCS kleuren / Natural Color System – tegen meerprijs
 • Hoe dik is een gietvloer?

  Een gietvloer kan op elke ondergrond aangebracht worden. Denk aan tegels, natuursteen, hout, beton etc. Soms heeft een bestaande vloer als ondergrond wel extra voorbereiding nodig voor dat de gietvloer aangebracht kan gaan worden. Door jarenlange ervaring weet Kornuyt precies wat voor voorbereiding er nodig is en kunnen we deze ook uitvoeren

  Wat is de levensduur van een gietvloer?

  De levensduur van een gietvloer is een veelbesproken onderwerp. Door de lange levensduur is de gietvloer namelijk een prima investering voor de lange termijn. Een gietvloer kan een leven lang mee gaan als er goed mee omgegaan wordt. De vloeren zijn ijzersterk en raken niet snel beschadigd. Wel is het raadzaam om na een tijd (hangt af van de situatie) de vloer te voorzien van een nieuwe coating laag.

  Wat kun je doen om een gietvloer te beschermen tegen krassen?

  Zand heeft een soort schuurpapier-effect. Het binnenlopen van zand kun je makkelijk voorkomen door een deurmat te plaatsen. Ook is het belangrijk om meubelstops te gebruiken onder je meubilair en bijvoorbeeld bureaustoelen met zachte wieltjes aan te schaffen.

  gietvloer6

  Gietvloeren

  Kan een gietvloer verkleuren?

 • In de meeste bedrijfs- en productiehallen is de mate van verkleuring ondergeschikt aan de functionaliteit van de gietvloer. Mechanische, thermische en chemische belastingen zijn hier namelijk maatgevend.
 • Een gietvloer op een zichtlocatie daarentegen dient altijd afgewerkt te worden met een UV-bestendige kunsthars. Wanneer dit soort hars als afwerklaag wordt toegepast verkleurd de vloer nagenoeg niet. (pic zon)
 • Kan een gietvloer worden aangebracht op een ondergrond die niet waterpas is?

  Een gietvloer kan wel worden aangebracht op een ondergrond als deze niet waterpas is. De voorwaarden waaraan de vloer dan wel moet voldoen is dat het afschot niet meer dan 1cm per vierkante meter is, met een egalisatie laag zal de vloer dan waterpas gemaakt worden.

  Scheuren gietvloeren snel?

  Wanneer er geen bewegingen of zettingen in de ondergrond optreden scheurt een gietvloer niet. Over het algemeen geld, zijn er geen vervormingen of scheuren in de ondervloer aanwezig dan zal de gietvloer ook niet scheuren. Uiteraard zijn er ook producten beschikbaar die iets minder gevoelig zijn voor het werken van de ondergrond. Bij Kornuyt wordt van project tot project bekeken welke vloer de juiste keuze is voor uw gebruik en situatie, ook als dit betekent dat wij u nee moeten verkopen.

  Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming?

  De gietvloeren die Kornuyt aanbrengt kunnen prima overweg met vloerverwarming. Het materiaal is zeer geschikt voor vloerverwarming omdat deze zijn warmte gemakkelijk opneemt en afgeeft. Ook als er geen vloerverwarming is, is een gietvloer zeer comfortabel omdat deze zich snel aanpast aan de omgevingstemperatuur.

  Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een polyurethaan gietvloer?

  Een epoxy gietvloer is ideaal voor het bereiken van spectaculaire effecten zoals foto’s, of andere bepaalde producten te verwerken in de vloer. Een epoxy gietvloer is wel iets harder en stijver dan een gietvloer van polyurethaan. Hoewel de epoxy gietvloer daardoor ijzersterk is en dus geschikt is voor toepassingen in industriële omgeving, is hij ook wat gevoeliger voor scheuren. Bent u opzoek naar een gewone praktische vloer, dan is een polyurethaan gietvloer de beste keuze voor u. De vloer is veelzijdig als het gaat om kleur en design, maar door het elastische materiaal voelt de vloer comfortabeler aan.

  Waarom is een gietvloer hygiënischer vergeleken met andere vloeren?

  Gietvloeren zijn de meest hygiënische vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn, ze zijn namelijk naadloos en niet poreus waardoor er geen enkel vuiltje in de vloer kan trekken. Het schoonmaken van een gietvloer is daarom ook heel erg gemakkelijk. Vaak worden gietvloeren ook aangebracht op plekken waar hygiëne van groot belang is.

  Hoe houd ik een gietvloer schoon?

  Dit ligt per sector anders. In de voedingsmiddelenindustrie kan de vloer zonder problemen hogedruk gereinigd worden met temperaturen rond de 50 a 60°C. In kantoor- of winkelruimten is schoonmaken met een vochtige doek vaak al voldoende. Voor het verwijderen van strepen zonder de vloer te beschadigen zijn er diverse producten verkrijgbaar. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  gietvloer1