Duurzame Vloeren

Groene duurzame vloeren als koploper in de circulaire economie. Dat lijkt misschien wat hard van stapel gelopen maar deze gedachte is een optimale drijfveer.

DUURZAAM

Wij hebben tot doel gesteld om zo duurzaam mogelijk te produceren.

VOLLEDIG OPLOSMIDDELVRIJ EN EMISSIEVRIJ

Vervaardigd uit speciale epoxy of polyurethaanhars.

NATUURLIJKE TOESLAGSTOFFEN

Creëren een warme en levendige uitstraling.

BEWUST BEZIG

Bijdragen aan een circulaire economie.

Kernmerken duurzame vloer

Door de juiste (natuurlijke) materialen aan te brengen hebben wij de mogelijkheid om duurzame afvalstoffen her te gebruiken, en door onze werkwijze versnelt en stimuleert de duurzame vloer de circulaire economie.

De duurzame vloer streeft naar een schoner Nederland door restafval te verminderen in het dagelijkse leven, en meer waarde uit minder afval halen. Vloeren compleet vervaardigd uit reststoffen, 100% recyclebaar en biobased coating

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

duurzamevloer

Groene duurzame vloeren

Er is sprake van een biologische kringloop waarbij reststoffen na gebruik weer veilig in de natuur terecht komen en een technische kringloop waarbij producten en onderdelen worden hergebruikt of worden ontworpen, zodat zij opnieuw in andere apparaten of als grondstof hergebruikt kunnen worden.

Het afval van vandaag vormt de grondstof voor producten van morgen. Inmiddels wordt aan steeds meer afval een tweede leven gegeven of hergebruikt. Duurzaam ondernemerschap begint met hergebruik van afval, ook wel cradle to cradle genoemd.

Momenteel wordt er nog steeds te veel geproduceerd en de gevolgen zijn soms desastreus. Maar langzaam maar zeker wordt de industrie en de consument zich ervan bewust dat het systeem van vandaag niet toekomstwaardig is. Men is op zoek naar verandering van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie.

Kornuyt heeft haast met duurzame vloeren en wil niet meer wachten, maar juist anticiperen op deze verandering. Kijk maar naar innovatieve vernieuwingen zoals de prijsindicatietool, waarmee de prijs van een gietvloer kan worden opgevraagd.

Daarom introduceren zij hoogwaardige, groene duurzame vloeren. De gietvloeren worden vervaardigd uit speciale epoxy of polyurethaan hars. De hars is volledig oplosmiddelvrij en tevens emissievrij dus klimaatneutraal en net zo duurzaam als de bestaande producten.

De groene factor zit hem in het toepassen of toevoegen van natuurlijke producten.

duurzamevloer1

Toepassing duurzame vloeren

De resultaten van de eerste projecten zijn verbluffend omdat de natuurlijke toeslagstoffen een warme en levendige uitstraling creëren. De bijzondere decoraties en vloersystemen zijn breed toepasbaar in vele ruimten waar enkel loopbelasting plaatsvindt zoals openbare ruimten, kantoren en woningen.

De toepassing laat zich echter niet alleen beperken als vloerbekleding maar kan ook dienen als wand- of plafondbekleding. Bedrijfsvloeren laten leggen van duurzame vloeren kost geen extra energie maar levert in alle opzichten vele voordelen voor de gebruikers en onze omgeving. De markt is meer dan enthousiast over duurzame vloeren waardoor de vraag stijgende is en blijft.

Het is een verbluffend begin van een lang gekoesterde wens welke door nieuwe technologie en innovatie tot stand is gekomen. Zo worden nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen verder uitgewerkt om het product verder te optimaliseren tot in de perfectie.

Tegenwoordig is er veel meer awareness, beleving en interesse vanuit de markt waardoor dit soort projecten doorontwikkeld kunnen worden. En tevens om weer met nieuwe projecten te starten waar Kornuyt onderscheidend in is en koploper in wil blijven. Denk bijvoorbeeld aan een coating die zonne-energie op kan wekken of andere innovaties.

duurzamevloer3