Beton Injecteren

Beton injecteren wordt toegepast voor het waterdicht maken van lekkende constructies en om scheuren in gebouwen of constructies te herstellen of te repareren.

INJECTIESYSTEEM

We beschikken over hogedruk en lagedruk injectiesysteem.

BETONROT

Injecteren met de juiste vloeistof en injectiemethode.

METHODE

Lekkages stoppen en scheuren vullen.

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT

Ons onderscheidend vermogen zit in deskundigheid, betrouwbaarheid en een goed stukje werk.

Betoninjectie

Beton injecteren is een specialisme welke wordt gebruikt om scheuren in constructies te repareren, en tevens om lekkende constructies weer waterdicht te maken. Beton is een stevig en duurzaam materiaal, maar ook beton kan beschadigd raken. Dit kan gebeuren door fouten in de constructie of temperatuurswisselingen.

Als dit gebeurt kan dit de integriteit van de gehele constructie aantasten. Wanneer uw beton tekenen van beschadigingen of scheuren begint te vertonen, dan zorgt Kornuyt voor een professionele betoninjectie. Het injecteren van de scheur is in veel gevallen de meest geschikte methode om lekkages te stoppen en om scheuren in beton te vullen.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

betoninjecteren2

Beton injecteren: de oorzaak

De oorzaak is vaak betonrot , waarbij de wapening van het beton uitzet en begint te roesten, waardoor het beton eromheen beschadigd raakt. Andere oorzaken zijn overmatige belasting van het beton of calamiteiten zoals aanrijdingen of brand. Voordat wij beginnen zorgen wij eerst voor een reparatieadvies. We gaan dan kijken naar de aard en de oorzaak van de scheurvorming. Op basis van dit advies zullen wij het beton injecteren met de juiste vloeistof en injectietechniek welke past bij de toepassing van het beton en de omgeving.

betoninjecteren3

Beton injecteren: injectiesystemen

Er zijn twee verschillende soorten injectiesystemen

  • Hogedruk injectiesysteem

Het hogedruk injectiesysteem wordt gebruikt wanneer de harsen tot diep in de constructie moeten doordringen. Op deze manier wordt elke ruimte of scheurtje in de constructie helemaal gevuld. Hogedruk injecteren wordt bijvoorbeeld toegepast bij watervoerende scheuren in beton.

  • Lagedruk injectiesysteem

Het lagedruk injectiesysteem wordt gebruikt wanneer de scheuren vanaf het scheuroppervlak bereikbaar zijn. De scheur wordt volledig gevuld onder lage druk. De componenten vormen zich in de scheur tot een vaste massa. Lagedruk injecteren wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij optrekkend vocht in het metselwerk.

betoninjecteren1

Injectievloeistoffen

Het type injectievloeistof dat gebruikt wordt, is afhankelijk van de toepassing. We noemen de belangrijkste injectievloeistoffen met hun toepassingsgebieden:

  • Epoxyhars: Uitstekende hechting, geschikt voor constructieve reparaties. Wordt gebruikt bij wanden en vloeren die gescheurd zijn.
  • Polyurethaanhars: Niet geschikt voor constructieve reparaties, uitermate flexibel, geschikt voor licht bewegende scheuren of scheuren in kelderwanden en vloeren.
  • Acrylaat gel: Injectievloeistoffen die erg dun zijn, alleen in een waterige omgeving en ondergronds toepasbaar, bijvoorbeeld lekkages.
  • Silicaten: Wanneer er sprake is van bodemversterking en bodemafdichting.

betoninjecteren4