Kitwerk

Kitwerk oftewel voegafdichting is een breed begrip en komt in vele soorten voor. Het doel is het opvullen van tussenruimten, het opvangen van de spanning of werking tussen verschillende materialen en het verlijmen van materialen.

DUURZAAM

Slim en effectief te werk gaan.

BETROUWBAAR

Wij hebben al ruim 35 jaar ervaring.

SERVICE

Persoonlijke aandacht en klantgericht.

Voegafdichting

In veel gevallen verzorgt kitwerk niet alleen het esthetische gedeelte alsmede de brandwerendheid en chemicaliënbestendigheid van de constructie en moeten zaken als krimp– en trekspanning zeer nauwkeurig in de gaten worden gehouden. Voor bepaling van een goede voegafdichting, of ook wel dilatatiesysteem, is kennis van het materiaal en de invloed van de belasting van groot belang.

De te creëren voegafdichting, ofwel dilatatiesysteem, wordt gekozen afhankelijk van de chemische belasting, mechanische belasting, constructieve belasting, waterdichting en esthetische eisen. Ook moeten de afmetingen van de voegbreedte exact worden afgestemd op de gebruikseisen. Een grondige inspectie op de locatie is dus van belang.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

kitwerk2

Toepassingen kit

Met gebruik van de juiste primer is kitwerk toe te passen op vrijwel elke denkbare ondergrond zoals staal, aluminium, beton, baksteen, tegels, glas en kunststoffen. Kornuyt heeft de kennis en techniek in huis om in alle branches de juiste kit toe te passen en heeft inmiddels veel goede referenties in zowel de bouw als voedingsmiddelen industrie of bij bijvoorbeeld voorzieningen die op vloeistofdichtheid worden gekeurd.

Hieronder een greep uit de diverse toepassingsgebieden en technieken:

  • Zuurbestendige- / chemicaliënbestendige- / vloeistofdichte- / brandvertragende kit
  • Zwembaden
  • Levensmiddelenindustrie
  • Galerijvloeren
  • Industrievloeren

kitwerk