Brandwerende Coating

Brandwerende coating schuimt op bij vuur schuimt de brandwerende coating op en vormt het een temperatuur barrière. De coating ondervangt dat het staal warm wordt en zijn dragend vermogen verliest. Afhankelijk van de laagdikte en het type profiel kunnen wij een brandwerendheid verwezenlijken van dertig, zestig, negentig tot zelfs honderdtwintig minuten.

VEILIGHEID

Vertraagd het brandingsproces tot wel 120 minuten.

KLEUREN

Decoratieve toepassingen mogelijk en leverbaar in verschillende kleuren.

TOEPASSINGEN

Verschillende toepassingen zoals beton en staal.

Aanbrengen brandwerende coating

De toegepaste brandwerende coating wordt afgewerkt door middel van een topcoat. Deze laag zorgt ervoor dat de brandwerende coating beschermt blijft tegen vocht en overige weersomstandigheden. Die laag kan bijna in elke kleur worden afgewerkt.

Het aanbrengen van een brandwerende coating is gespecialiseerd werk en vind plaats onder strenge inspectie. Doordat elk model ondergrond zijn afzonderlijke kenmerkende laagdikte vereist, wordt nauwgezet in de gaten gehouden of de correcte laagdikte is behaald.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

brandwerendecoating1

Brandwerende Coating voor Beton

In de praktijk kan het voorkomen dat de brandwerendheid van betonvloeren niet genoeg is. Meestal is het dan een prijzige aangelegenheid om de vloer op te waarderen naar een hogere brandweerstand. Kornuyt heeft uitzonderlijke brandwerende coatings om dit op een makkelijke en kostenbesparende methode te doen. Het is bovendien niet meer nodig om arbeidsintensieve brandwerende platen aan te brengen. Daarnaast is het mogelijk om de coating voor buitentoepassingen te hanteren.

Brandwerende Coating voor Staal

Vuur heeft een grote invloed op de stalen hoofddraagconstructies vanvastgoed. Daardoor is het van belang dat deze bouwwerken veilig zijn tegen vuur. Dit geschiedt steeds vaker door het toepassen van coatingsystemen. De staalconstructie is vaak zo gelegen dat deze in het gezichtsveld moet blijven. Dit kan dan gedaan worden door een dunne brandwerende coating toe te passen.

De coating van Kornuyt is hier uitermate geschikt voor en is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De zwaarte van de hoofddraagconstructie, belasting en de gradatie van brandwerendheid bepalen de dikte van de coating. Uiteraard voldoet de coating van Kornuyt aan alle eisen en normen die er in Nederland gesteld worden.

brandwerendecoating2

Systeem brandwerende coating

Brandwerende coating op staal heeft zijn typerende verwerkingsvoorschriften. Zo zijn er talrijke verschillende uitgangsposities. Is het bestaande bouw of nieuwbouw? Is de staalconstructie al behandeld met bijvoorbeeld een verzinkte afwerking? Het is derhalve verstandig om dit goed na te gaan alvorens men aan een opbouw begint.

Daarnaast is het cruciaal om te weten of de brandwerende coating vochtbestendig moet zijn en al dan niet binnen of buitenshuis toegepast moet worden. Vanwege al deze andere vormen en keuzes is het dan ook verstandig om voor een techniek te kiezen dat niet enkel op brandwerendheid is getest naar de allernieuwste normering, maar tevens uitgebreid is getest op vasthechting, afwerking en gegarandeerde werking.

Voor het toepassen van brandwerende coating is een gespecialiseerde verwerking onontbeerlijk. In het bijzonder als het gaat om het geven van garanties en begeleiding.

brandwerendecaoting3