Epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn gietvloeren met een hoge hardheid die tevens naadloos is. Dat betekent dat de vloer onderhoudsvriendelijk is. Steeds vaker worden de epoxyvloeren toegepast in verschillende interieurs. Epoxy is twee maal zo sterk als beton maar ook een stuk lichter qua gewicht. Epoxyvloeren kunnen op vrijwel iedere ondergrond worden aangelegd. De correcte gladheid of ruwheid van de ondervloer is belangrijk voor een optimale hechting. Een betonnen ondergrond is alleen niet afdoende om dienst te doen als bedrijfsvloer.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Hoge hardheid die tevens naadloos is. Hierdoor is de vloer goed te onderhouden.

VLOEISTOFDICHT

Dit zorgt voor geen naden of kieren in de vloeren. Ook absorbeert het geen vloeistof. De vloer blijft daardoor altijd droog.

HYGIËNISCH

Makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Ook absorbeert de vloer geen vuil/vocht.

STOOTBELASTING

Hoge stootbelasting, denk hierbij bijvoorbeeld aan een parkeergarage.

Vloeren voor bedrijven

Epoxy is twee maal zo sterk als beton maar ook een stuk lichter qua gewicht. Epoxyvloeren kunnen op vrijwel iedere ondergrond worden aangelegd. De correcte gladheid of ruwheid van de ondervloer is belangrijk voor een optimale hechting. Een betonnen ondergrond is alleen niet afdoende om dienst te doen als bedrijfsvloer.

Bij een nieuwbouw project moeten betonnen ondervloeren worden gekogelstraald voordat een primer kan worden aangebracht voor de epoxyvloeren. Oude coatings, verflagen of roest kunnen worden verwijderd door het vlamstralen van de oppervlakte. De toplaag zorgt dat de epoxyvloeren beschermt worden tegen zuren, antislip is, vloeistofdicht, plus bestendig tegen slijtage.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

epoxyvloer1

Toepassing epoxy vloeren

Als bedrijfsvloer in de Foodindustrie waar hygiëne voorop staat en hoge eisen worden gesteld aan een vloer. Als vloer in een garage, magazijn, farmacie of werkplaats. De epoxy vloer kan namelijk zonder problemen het gewicht dragen van zware voertuigen en machines.

 • In openbare ruimtes zoals een winkelruimtes of showroom wordt epoxy ook veel toegepast, mogelijk met extra’s, zoals een bedrijfslogo of reclameboodschap als effect in de vloer.
 • Ook zien we dat epoxyvloeren soms worden aangelegd in moderne woningen door de strakke look. Al moet wel vermeld worden dat Epoxy vloeren minder comfortabel zijn dan polyurethaan vloeren.
 • In een woon of slaapkamer kun je beter kiezen voor een polythearaan vloer. Daar komt de licht geluiddempende en taai-elastische polyurethaan gietvloer beter tot zijn recht.

epoxyvloer2

Voordelen epoxyvloeren

 • Veel kleuren, afwerkingen en effecten zijn mogelijk.
 • Epoxyvloeren zijn bestand tegen zuren, chemicaliën, oliën.
 • Vloeistofdicht en stootvast.
 • Makkelijk schoon te maken en hygiënisch.

Voordelen epoxyvloeren

 • Als de ondergrond niet stabiel is, dan kunnen er scheuren komen.
 • Epoxyvloeren zijn meer krasgevoelig dan polyurethaan.
 • Contactgeluiden.
 • Net als een tegelvloer kunnen de epoxyvloeren koud aanvoelen.
 • Vloerverwarming is in sommige gevallen niet mogelijk.

epoxyvloer3

Aanbrengen en reparatie

Om een epoxy vloer aan te brengen dienen twee componenten met precisie chemisch te worden gemengd. Kornuyt heeft deze gecertificeerde specialisten in huis, plus meer dan 35 jaar ervaring in het aanbrengen van deze vloeren.

Ook heeft Kornuyt de expertise in huis om epoxyvloeren te repareren. Hiervoor dient de schade beoordeeld te worden, want elke beschadiging is anders. Ook kan er sprake zijn van verkleuring door de zon. Op basis van de analyse wordt gekeken op welke efficiënte wijze de vloer gerepareerd kan worden (vloerrenovatie).

Epoxyvloeren onderhouden

Als je epoxyvloeren goed onderhoud, ziet hij er na jaren nog perfect uit. Dit kun je het beste doen met een zachte bezem, borstel of een stofzuiger. Met name in de eerste weken nadat de vloer is gelegd kun je beter geen water gebruiken. Reinigingsproducten of zeep kun je ook beter mijden, anders vormt zich na enige tijd een vettige zeep laag op de vloer. Om kalk vorming weg te halen kun je het beste een azijn oplossing gebruiken.

epoxyvloer4