Lijngoot van Kornuyt - Uw bedrijfsvloer superschoon

Hessing Supervers houd haar bedrijfsvloeren superschoon met de draingoten van Kornuyt! Hessing is een groenten specialist welke alle onderdelen in het gehele proces van de keten verzorgt van zaadje tot gesneden groenten kant en klaar in een zak bij u in de supermarkt. Zo is Hessing een van de vele foodbedrijven waar de specialistische diensten van Kornuyt optimaal tot zijn recht komen.

HACCP in de food industrie

Net zoals Hessing het gehele proces gecontroleerd voor haar rekening neemt en hierbij de allerhoogste kwaliteitsnormen voor de foodindustrie in acht neemt is Kornuyt een van de toeleveranciers voor afbouw en vastgoedonderhoud welke voldoet aan deze allerhoogste Haccp normen. Zo dienen alle productieruimten en processen te voldoen aan de Haccp norm welke garant staat voor een veilig en gezond productie proces.

Omdat de productie van dergelijke foodbedrijven zoals Hessing 24 uur per dag en 7 dagen per week door gaan is het van groot belang dat er minimale of zelfs geen oponthoud ontstaat door onderhoud en renovatie werkzaamheden. Zo zijn enkel de allerbeste bouwmaterialen en afbouwproducten goed genoeg omdat deze duurzame producten bijdragen aan een laagst mogelijke frequentie van onderhoud en vervanging.

Onlangs heeft Kornuyt een complete draingoot afwatering gerenoveerd. Hierbij word de oude lijngoot (lijnafwatering) volledig verwijderd en opgehakt tot op de gezonde beton. Ook de oude putten zijn volledig vrijgemaakt en verwijderd om een nieuwe en verbeterde aansluiting te krijgen met de reeds geplaatste draingoot. Om een goede hechting te garanderen en eventuele verzakking van de draingoot te voorkomen worden ankers in de bestaande betonvloer geboord welke worden verbonden met een wapeningsnet om zo de constructie te versterken en krachten te verdelen.

lijngoot3

Lijngoot renoveren

Na grondige reiniging van de sleuf die is ontstaan word een nieuwe bedding op hoogte afgereden om zo de nieuwe draingoot evenwijdig te laten verlopen aan de bestaande gietvloer. Na het stellen van de draingoot word deze op de nieuwe put aangesloten om zo het afvalwater optimaal en zonder problemen af te kunnen voeren. De mortel welke word toegepast is een speciale kunststof gemodificeerde gietmortel welke binnen enkele uren volledig doorgehard is en zo weer onbeperkt belast kan worden.

De gietmortel heeft dusdanige vloei-eigenschappen zodat deze strak en evenwijdig aansluiting kan vinden op de bestaande kunststof gietvloer c.q. bedrijfsvloer. Direct na tijdelijke droging van de sneldrogende gietmortel kunnen de dilataties en voegen worden voorzien van een hoogwaardige voegvulling die blijvend elastisch is en er voor zorgt dat een eventuele werking van de draingoot kan worden opgevangen.

Nadat de gehele lijngoot / draingoot geïnstalleerd is kunnen de RVS roosters geplaatst worden welke extreem sterk en goed te reinigen zijn. Het gehele proces is in slechts anderhalve dag uitgevoerd met minimale overlast van het bestaande productie proces. Zoals vaker gezegd wordt is een goede voorbereiding het halve werk en dat gecombineerd met een goede afstemming met de plaatselijke technische dienst.

Kort samengevat kunnen we stellen dat wederom ook dit project naar tevredenheid geslaagd is. Heeft u zelf een productieproces waarbij uitval bijna niet of nauwelijks mogelijk is? Onze kennis en ervaring reikt verder dan onze referentie lijst en wij denken graag met u mee. Voor meer vragen of informatie over een lijngoot of draingoot neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

lijngoot1