Polyurethaan Coating

Polyurethaan coating (PU Coating) wordt steeds vaker gebruikt bij het maken van vloeren. Decoratieve vloeren worden veelal opgebouwd uit taai elastische polyurethaan coating; PU-systemen, welke toegepast worden in de huiskamer of op kantoor. Hoe de polyurethaan coating wordt ingezet als vloersysteem, kunt u in deze video bekijken over het aanbrengen van een gietvloer.

NAADLOOS

Geen scheuren of gleuven in de vloer. Hierdoor krijgt u een strakke en vlakke vloer.

VLOEISTOFDICHT

Dit zorgt voor geen naden of kieren in de vloeren. Ook absorbeert het geen vloeistof. De vloer blijft daardoor altijd droog.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Hoge hardheid die tevens naadloos is. Hierdoor is de vloer goed te onderhouden.

KLEUREN

Decoratieve toepassingen mogelijk en leverbaar in verschillende kleuren.

Aanbrengen brandwerende coating

Hieronder een greep uit de diverse toepassingen en technieken op het gebied van polyurethaan coatings:

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

polyurethaancoating3

Conserveren met polyurethaan coating

Hier ligt het speerpunt bij het conserveren van constructies in de bouw. U kunt hierbij denken aan het conserveren van stalen, betonnen, houten en stenen constructies. De levensduur van de polyurethaan coating wordt mede bepaald door een goede voorbehandeling zoals stoomcleanen, schuren/slijpen en stralen. Dit in combinatie met een geschikt coatingsysteem dat afhankelijk is van de gestelde eisen.

Elke situatie en ondergrond vraagt om een specifieke benadering. Na een professionele analyse worden de meer-componenten polyurethaan coatings handmatig of machinaal verwerkt in een of meerdere lagen. Kleurstellingen en structuur zijn doorgaans onbeperkt wat ten goede komt aan het visuele aspect.

polyurethaancoating

Systeem brandwerende coating

Er zijn ontzettend veel vloeren beschikbaar en voor elke situatie is er een vloer. Een polyurethaan gietvloer heeft ook zo zijn eigenschappen/voordelen. Passen deze eigenschappen/voordelen bij de vloer die u zoekt?

  • Een polyurethaan vloer is naadloos
  • Het materiaal is vloeistofdicht
  • Makkelijk in onderhoud
  • kan in elke kleur en kleurcombinaties gemaakt worden

Polyurethaan coating vloeren worden ook gemaakt met een speciaal design. Voor iedereen is er een polyurethaan coating vloer die naar wens gemaakt kan worden. Een groot verschil met bijvoorbeeld tegels en laminaat is dat de vloer naadloos is. Dit zorgt voor een mooi geheel. Vuil blijft bij tegels en laminaat in de naden zitten waardoor het schoonmaken van de vloer meer tijd in beslag neemt.

Bij een polyurethaan vloer zijn er geen naden, u kunt hierdoor sneller de vloer schoonmaken. Dit is vooral ideaal als de vloer een groot oppervlakte beslaat. Een polyurethaan vloer kan zo aangebracht worden waardoor de vloer zacht en warm aanvoelt. Ideaal voor bedrijfsvloeren.

polyurethaancoating2