Betonreparatie

Betonreparatie of betonrenovatie: Door aantasting van beton ontstaat schade die nadelige gevolgen kan hebben voor de stabiliteit en het esthetisch aanzien van het bouwdeel.

DUURZAAM

Slim en effectief te werk gaan.

BETROUWBAAR

Wij hebben al ruim 35 jaar ervaring.

SERVICE

Persoonlijke aandacht en klantgericht.

Betonrot

In het geval van betonschade of betonrot zal de gehele constructie verzwakken, daarnaast zien schade en onvolkomenheden aan beton er natuurlijk niet fraai uit.

Ondanks de hoogwaardige kwaliteit en bestendigheid van het beton zelf, kan er nog altijd schade ontstaan welke een extra bescherming noodzakelijk maakt. Betonreparatie of betonbescherming kan hier vaak de uitkomst bieden.

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

betonreparatie1

Wanneer betonreparatie of betonrenovatie?

Schade aan beton kan vele oorzaken hebben. U kunt hierbij denken aan vorstschade, corrosie van de wapening, te grote belasting en ontwerp- en uitvoeringsfouten. De schade die hierdoor aan het beton ontstaat kan grote gevolgen hebben voor zowel de constructie zelf als het wonen en werken in en rond de constructie.

Om zwakke plekken en mogelijke oorzaken te onderkennen, is een inventarisatie en analyse vereist waarop de juiste vorm van beton reparatie toegepast kan worden. Dit zorgt er voor doelgerichte, object specifieke renovatie- en beschermings-maatregelen te kunnen nemen.

betonreparatie2

Toepassing betonreparatie

Om bouwkundige problemen te voorkomen en op te lossen zijn er diverse betonreparatie en betonrenovatie methoden toepasbaar. Na de schade-inventarisatie kan begonnen worden aan de juiste methode. Deze kan zijn; betonreparatie handmatig, betonreparaties d.m.v. injecteren en spuitbeton.

De materialen lopen uiteen van epoxy gebonden, PCC (Polymeer Gemodificeerde Cementmortel) en cementgebonden mortels en kunnen tevens in de juiste kleur worden aangebracht.

Hieronder een greep uit de toepassingsgebieden van betonreparatie en betonrenovatie:

betonreparatie4