Epoxy coating

Epoxy coating wordt over het algemeen omschreven als zeer hard en star, en wordt ingezet als bedrijfsvloer in bijvoorbeeld de industriële sector. Ook wordt de epoxy coating vaak als conserverende coating toegepast. De epoxy coating kent dus vele mogelijkheden

LEVENSDUUR

Deze wordt mede bepaald door een goede voorbehandeling

TOEPASBAARHEID

De coating kan op vele constructies worden.

KLEUREN

Decoratieve toepassingen mogelijk en leverbaar in verschillende kleuren.

MOGELIJKHEDEN

De epoxy coating wordt vaak als conserverende coating toegepast.

Aanbrengen epoxy coating

De levensduur van de epoxy coating wordt mede bepaald door een goede voorbehandeling. Bij een goede voorbehandeling komen zaken zoals stoomcleanen, schuren/slijpen en stralen aan bod. Nadat de voorbehandeling is uitgevoerd wordt er een geschikt coatingsysteem gekozen en toegepast dat afhankelijk is van de gestelde eisen.

Elke situatie en ondergrond vraagt om een specifieke benadering. Na een professionele analyse worden de meer-componenten epoxy coatings handmatig of machinaal verwerkt in één of meerdere lagen. Kleurstellingen en structuur zijn doorgaans onbeperkt wat ten goede komt aan het visuele aspect, wat ook niet geheel onbelangrijk is!

83%

Tevredenheid

79%

Duurzaamheid

87%

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

epoxycoating2

Epoxy coating: toepassingen

Er zijn vele toepassingen van epoxy coating. Hieronder een greep uit de diverse toepassingen en technieken op het gebied van epoxy coatings:

  • Daksystemen
  • Coatingvloeren
  • Conserveren van waterzuiveringen en tank reservoirs
  • Conserveren van betonnen constructies
  • Conserveren van stalen constructies

epoxycoating1