Coating

Er zijn ongekend veel mogelijkheden voor het toepassen van coatings en deklagen (een soort bescherm laag).

Beschermlaag

Hier ligt het speerpunt bij het conserveren van allerlei constructies in de bouw. U kunt hierbij denken aan het conserverend coaten van betonnen, houten, stenen en staalconstructies. Bij niet of te laat ingrijpen kan er schade ontstaan aan constructies, welke vaak veroorzaakt wordt door weersinvloeden, water of schadelijke stoffen.

Elke situatie en ondergrond vraagt om een speciefieke benadering. De levensduur van de deklaag of coating wordt mede bepaald door een goede voorbehandeling, zoals stoomcleanen, schuren, slijpen of stralen. Dit in combinatie met een geschikt coatingsysteem zorgt voor een zeer duurzaam geheel. Hiermee bedoelen we dat het coatingsysteem lange tijd uw constructie zal conserveren.

coating1

Toepassing coating

Omdat elke situatie uniek is, elke situatie heeft een andere oorzaak en vereist een andere aanpak, wordt er eerst een grondige analyse uitgevoerd. Na een professionele analyse wordt de één of meer-componenten coating handmatig of machinaal verwerkt in 1 of meerdere lagen, afhankelijk van de belasting en zuigkracht van de ondergrond. Kleurstellingen en structuur zijn doorgaans onbeperkt wat ten goede komt aan het visuele aspect.

Hieronder een greep uit de diverse toepassingen:

Het toepassen van conserverende coatings worden zij ook vaak aangebracht op vloeren, wat ook één van de disciplines is die C. Kornuyt BV en haar medewerkers beheersen. Meer informatie over het aanbrengen van een coating als vloersysteem ziet u bij gietvloeren.


Lees ook eens het volgende interessante artikel over zwembad coating.

coating2