Als er wordt gesproken over een vochtprobleem in huis, dan is dat nog steeds een zeer algemeen begrip; vochtproblemen komen nu eenmaal in veel vormen voor. Zoals vochtprobleem kelder vochtprobleem binnenmuur.

Daardoor zijn er ook veel vochtbestrijding technieken welke Kornuyt en haar medewerkers (moeten) beheersen. Daaronder bevinden zich werkzaamheden als injecteren, impregneren, kelderafdichting en behandeling tegen optrekkend vocht.

vochtprobleem

Allereerst wordt het vochtprobleem en de mogelijke oorzaak duidelijk in kaart gebracht door het uitvoeren van een grondige visuele inspectie. Tijdens de inspectie bestaat de mogelijkheid om diverse hulpmiddelen in te zetten zoals o.a. vochtmeter, endoscoop enz.

Er wordt tegelijkertijd onderzocht of het probleemgebied van de binnen- of buitenzijde toegankelijk is zodat de juiste afdichtingsmethode daarop aangepast kan worden.

Doorgaans geeft vochtbestrijding aan de buitenzijde van de constructie de voorkeur omdat er dan sprake is van zogenaamde positieve waterdruk. Mochten er enkel aan de binnenzijde afdichting mogelijkheden bestaan dan worden er nog diverse andere zeer betrouwbare systemen en technieken toegepast zoals bijvoorbeeld injecteren onder gecontroleerde druk tot soms wel 250 bar.

Advies Vochtproblemen

Vocht is de oorzaak van veel problemen in gebouwen, parkeergarages en woningen. Vocht vermindert het aanzicht, tast constructies aan, belemmert een prettig woon- en werkklimaat en verhoogt de energiekosten. Veel opdrachtgevers onderschatten echter de problematiek van lekkages en optrekkend vocht.

Het is daarom van belang dat uw vochtprobleem duidelijk in kaart worden gebracht, door middel van een deskundig uitgewerkt advies en een doelgerichte vochtbestrijding. Kornuyt vindt voor elk vochtprobleem een oplossing. Denk aan een draingoot of lijnafwatering.

vochtprobleem2

Referentie vochtprobleem

C. Kornuyt BV is een succesvol dynamisch bedrijf, gelegen in Helmond, dat zich sinds 1978 volledig gespecialiseerd heeft in vochtbestrijding.
Door haar professionele aanpak, de inzet van de meest moderne apparatuur en gemotiveerde vakmensen zijn zij in staat voor vrijwel elk vochtprobleem een oplossing te bieden. In overleg met de opdrachtgever wordt na een grondige inspectie en analyse altijd gezocht naar de meest rendabele en duurzame oplossing op het gebied van vochtbestrijding.

In de 35 jaar dat Kornuyt actief is op de markt hebben zij al vele mooie referentieprojecten op haar naam staan. Eén van die projecten is het werk aan het gerechtsgebouw in Eindhoven waarbij diverse vochtbestrijding werkzaamheden zijn uitgevoerd. Er zijn verschillende injectietechnieken toegepast waarbij onder hoge en gecontroleerde druk een vocht reactieve polyurethaanhars in het beton wordt aangebracht

Na het injecteren gaat de hars een chemische reactie aan met vocht in het beton waardoor alle poriën gevuld worden en zo de lekkage wordt afgedicht. Vervolgens is plaatselijk het aangetaste stucwerk verwijderd en vervangen door een speciaal “damp open” stucwerk welke vochtregulerend blijft.